Kiev’de Türkiye Bursları Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Kiev Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkiye Bursları Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) yetkilileri Sevilay Yıldırım ve Fazile Zeynelzade, 31 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Bursları programının başvuru sürecini ayrıntılarıyla anlattı.

Geçtiğimiz yıl dünya çapında 150.000 kişinin Türkiye Bursları programına başvuruda bulunduğunu belirten yetkililer, öğrenci seçiminde doğru bir başvurunun, referans süreçlerinin ve süreci etkileyen diğer dinamiklerin önemine değindiler.

Dünya çapında en büyük burs programlarından biri olan Türkiye Bursları kapsamında yaklaşık 17.000 uluslararası öğrenci şu anda Türkiye’de üniversite eğitimi görüyor. Başlangıçtan bugüne kadar yaklaşık 150.000 öğrenci Türkiye Bursları programından faydalandı. Türkiye Bursları programına dâhil olan uluslararası öğrencilerin okul, barınma, sağlık sigortası ve Türkiye’ye ilk geliş ve program sonu ülkelerine dönüş uçak biletleri YTB tarafından karşılanıyor. Ayrıca burs almaya hak kazanan tüm öğrencilere makul miktarda nakit burs veriliyor. 

Detaylı bilgi için www.turkiyeburslari.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.