Uluslararası Türkçe Konuşma Kulübü

Yazıcı-dostu sürüm

Kyiv ve Kahire Yunus Emre Enstitüleri iş birliğinde düzenlenen “Uluslararası Türkçe Konuşma Kulübü” etkinliği 14 Nisan 2020 tarihinde dijital ortamda gerçekleşti.

Türkiye’den seçkin misafirlerin, Kyiv ve Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe öğrenen yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı konuşma kulübünün bu haftaki teması “Karantinadan doğan boş vaktimizi nasıl kaliteli bir şekilde değerlendirebiliriz?” sorusuydu.

Kyiv Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ender Korkmaz’ın ve Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Emin Boyraz’ın katılımcıları selamlamalarının akabinde Aksaray Üniversitesi öğretim görevlisi Kudret Safa Gümüş gerçekleştirdiği sunumunda karantinanın kısa tahininden ve tarihteki karantina örneklerinden bahsetti. Gümüş, KOVİD-19 salgını yüzünden karantinada bulunduğumuz bu süreçte kaos yaratmadan kişisel kaygılarımıza hakim olmamızın ve sağlığımıza dikkat etmemizin önemini dile getirerek karantina günlerinde hobilere yönelinmesi tavsiyesinde bulundu.

Etkinlikte Ukraynalı ve Mısırlı öğrenciler karantinanın pozitif ve negatif yönleri, toplumsal ve kişisel hijyen, boş zamanın verimli bir şekilde değerlendirilmesi gibi konuları ele alarak geniş fikir alışverişinde bulundular.