Kyiv Yunus Emre Enstitüsünden Türk-Ukrayna Bilimsel İş Birliğine Katkı

Yazıcı-dostu sürüm

Kyiv Yunus Emre Enstitüsünün Türk-Ukrayna bilimsel iş birliğine katkıları devam ediyor. Yunus Emre Enstitüsü ve EkoAvrasya-Ukrayna Derneği tarafından düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı vesilesiyle Kyiv’de bulunan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Kyiv Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonu ile Ukrayna Milli Havacılık (NAU) Üniversitesi ve Taurida National University (NTU) temaslarda bulundu.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kalan, NAU Rektörü Prof. Dr. Isaienko ve Kyiv Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ender Korkmaz’ın katıldığı toplantı kapsamında iki üniversite arasında Mevlana, Erasmus+ ve karşılıklı eğitimsel iş birliği protokolleri imzalandı.

Rektör Kalan imzalanan bu anlaşmalar ile bünyesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bulunan ALKÜ ile bu alanda dünyanın saygın üniversitelerinden biri olan NAU arasında tecrübe paylaşımı, personel ve öğrenci değişimi alanlarında iş birliğini geliştirmek için tarihi bir fırsat yakalandığını dile getirdi.

Daha sonra NTU Rektörü Prof. Dr. Volodymyr Kazarin ile görüşen Rektör Kalan iki üniversite arasında aynı anlaşmaların imzalanması için karşılıklı niyet beyanında bulundu. Rektör Kalan ayrıca Kyiv’de bulunduğu süre zarfında sağlık turizmi alanındaki çalışmaları inceleyerek bu konuda da temaslarda bulundu.