Kiev'de IV. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi

Yazıcı-dostu sürüm

Kiev Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Sakarya Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Kiev Milli Dil Bilim Üniversitesi tarafından düzenlenen "IV. Uluslararası Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Kongresi" 12-13 Ekim tarihlerinde Kiev'de gerçekleşti. Kiev Milli Dil Bilim Üniversitesinde gerçekleştirilen kongre açılışına Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Sn. Yönet Can Tezel de bir konuşmayla katıldılar. Açılış programında Prof. Dr. Mustafa Kaçalin ve Prof. Dr. Ulrich Mehlem de birer konuşma gerçekleştirdiler.

Bu yıl "Göç ve Dil Öğretimi" temasıyla gerçekleşen kongrede göç durumunun oluşturduğu toplumsal konjonktürde dil öğretiminin yeri ve metotları, dil öğretiminde karşılaşılan sorunlar ve çözümlerinin yanı sıra genel anlamda Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminde verimliliği arttırmaya yönelik yeni yöntemler üzerinde duruldu.

Kongreye bildirileri ile katılan Dr. Sergii Sorokin, Doç. Dr. İryna Drgya, Doç. Dr. Tetiana Timkova ve diğer Ukraynalı akademisyenler de Ukrayna'da Türkçe öğretiminin geliştirilmesine yönelik güncel yaklaşımları ve mevcut durumu ortaya koydular. İkinci günü Kiev Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilen kongre, oturumları müteakip gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ile nihayete erdi.