Kiev’de 23 Nisan Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği Konutunda Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği himayesinde Kiev Yunus Emre Enstitüsü ve Türk işadamlarının katkılarıyla kutlandı. Ukrayna Türk diasporası, akraba topluluklar ve Ukraynalıların yoğun katılımıyla gerçekleşen programda çocuklar doyasıya eğlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı müteakiben başlayan programın açış konuşmasını Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere yaptı. Büyükelçi Güldere, 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının önemine ve Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bayramın hep beraber birliktelik içinde kutlanmasının gerekliliğine değindi.

Açış konuşmasının ardından Büyükelçi Güldere ve Kiev Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Ender Korkmaz tarafından, Türkçe yarışmasında dereceye giren Kiev Bir Numaralı Doğu Dilleri Lisesi öğrencilerine hediyeleri takdim edildi.

Türk çocuklarının, Kiev Bir Numaralı Doğu Dilleri Lisesi öğrencilerinin, Kırım Evi Çocuk Dans ve Müzik Topluluğunun ve akraba topluluk mensubu çocukların şarkı, şiir ve dans gösterilerinin gerçekleştirildiği programda katılımcılara Türk mutfağından ikramlar yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği konutunda Büyükelçi Güldere’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe destek veren EkoAvrasya, TUSİB ve TUİD gibi Türk sivil toplum kuruluşları da katılımda bulundular.