Kiev Yunus Emre Enstitüsünde Türkiye Bursları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Kyiv Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen bilgilendirme toplantısı Enstitü Müdürü Dr. Ender Korkmaz’ın açış konuşmasıyla başladı.

Türkiye’nin kamu diplomasisi faaliyetlerine değinen Dr. Korkmaz, Türkiye Bursları programının Türkiye’deki uluslararası öğrenci programları arasındaki önde gelen konumuna değindi ve Kyiv Yunus Emre Enstitüsünün Ukraynalıların bu programdan faydalanmasına önem verdiğini belirtti. Dr. Korkmaz ayrıca Enstitüsündeki Türkçe kursları ve Türkçe Yeterlik Sınavına katılan adayların Türkçe hazırlık sınıfından tamamen veya bir yarıyıl muaf olabileceklerini ifade etti.

Toplantıda Türkiye Bursları programı kapsamında Akdeniz üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı alanında doktora öğrencisi olan Ukraynalı Cennet Beybudova Türkiye Bursları hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Sunumunda şu anda 130.000’den fazla öğrencinin Türkiye Bursları programından faydalandığını belirten Beybudova programa başvuru süreci ile ilgili geniş bilgi aktarımında bulundu. Daha sonra başkent Ankara’daki Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan Kyiv Yunus Emre Enstitüsüne video konferans yöntemi ile bağlanan YTB yetkilileri Fazile Zeynelzade ve Yenel Yavuz bursiyer adaylarının sorularını cevaplandırdı.

Etkinlik katılımcılara yönelik Türk mutfağı ikramıyla sona erdi.